STORITVE

Naše prvo srečanje je namenjeno spoznavanju vašega stanja in zmožnosti. Pridobimo informacije, ki jih potrebujemo za pripravo terapije, vi pa nam posredujete vaša pričakovanja. 

Predstavimo vam načrt obravnave in skupaj z vami določimo cilje.

 

REHABILITACIJA PO MOŽGANSKI KAPI

Rehabilitacija po možganski kapi ni omejena samo na nekaj mesecev ali leto dni. Znanstveno je dokazano, da se okrevanje in spreminjanje možganovine ali nevroplastičnost nadaljuje še celo življenje. Vir: https://www.hindawi.com/journals/np/2015/608581/

Rehabilitacija lahko poteka na način izvajanja vaj za gibljivost, z učenjem posedanja, presedanja, vstajanja, hoje. Z izvajanjem terapevtskih aktivnosti in vaj po Bobath konceptu. Bobath koncept je najpogosteje uporabljnen način dela v rehabilitaciji po možganski kapi. Omogoča delovanje telesa kot celote.

Lahko izvajamo Funkcionalno mišično elektrostimulacijo, ki nam pomaga k krepitvi oslabljenih mišic. Pri najtežjih primerih tudi učenje položajev, nameščanja in vaj za rabremenitev ter lajšanje bolečin.

Terapija na domu
Rehabilitacija po poškodbi na domu

REHABILITACIJA PO TELESNIH POŠKODBAH

Vaje in namenske aktivnosti glede na vrsto poškodbe. Kot na primer po zlomu kolka, po zlomu roke ali po poškodbi živca. Namen je vaše hitrejše in polnejše okrevanje. Lahko se opravljajo z raznimi pripomočki kot so uteži, žoge in drugi terapevtski pripomočki.

TERAPIJE ZA OSLABELE IN STAROSTNIKE

Terapije za oslabele in starostnike izvajamo na način, da so prilagojene sposobnostim in vašemu okolju na domu. Pomagajo vam k izboljšanju počutja, preprečujejo poslabšanje bolezni in njihovih zapletov. S starostjo se telo spreminja in mi poznamo način, kako te spremembe upočasniti in jih sprejeti. 

Smo strokovno usposobljeni za delo z dementnimi na vašem domu.  Svetujemo svojcem kako ravnati in živeti z osebami z diagnozo demence.

 

Rehabilitacija po kapi, delovna terapija
terapija na domu

REHABILITACIJA PO BOLEZENSKIH STANJIH

Vaje in aktivnosti za pridobivanje splošne kondicije. Učenje strategij za lajšanje bolečin, lažje izvajanje vsakodnevnih opravil in vaše boljše počutje.

Svetovanje načina za vrnitev v vaš vsakdan.

SVETOVANJE IZBIRE IN UPORABE PRIPOMOČKOV

Potrebujete pripomoček, ki vam bo omogočil polnejše življenje?

Kakšen pripomoček bi bil za vas primeren. Kaj je na voljo. Kako si pomagati z vsakdanjimi predmeti.

Kako izbrati in možnosti pridobitve pripomočkov kot so invalidski voziček, hodulja, sobno dvigalo, razna pomagala za oblačenje, opornice in podobno.

Za celovito okrevanje po možganski kapi ali poškodbi. Z njimi boste lažje opravljali vsakodnevna opravila.

Terapija na domu